email:amadeo@siol.net

Iskanje

Destinacija
Termin
Cenovni razpon(od - do)

Prijava na mailing

Želite biti obveščeni o novostih in ugodnostih?

Prijavite se.

KAPVERDSKI OTOKI, SAL, HOTEL CRIOULA 4*


Kapverdski otoki
Kapeverdski otoki ali uradno Republika Cabo Verde je arhipelag desetih otokov vulkanskega izvora, kateri so razposajeni v polkrogu. Ta zaklad narave, nedvomne lepote leži obkoljen z Atlantskim oceanom in je oddaljen 570 kilometrov od obale zahodne Afrike. Dolge neokrnjene plaže, puščavske pokrajine in gorski vrhovi (Pico do Fogo 2829 m)pa vse do zelenih ravnin Santo Antao.

Vreme in klima
Podnebje je suho in tropsko, povprečna temperatura na otokih je 25 stopinj in količina padavin je zelo majhna. V nekaterih obdobjih leta (januar-junij),se veter dvigne in ustvarja valove, kateri privabljajo deskarje z vsega sveta.
Suha sezona zajema obdobje od novembra do julija in vlažna sezona, katera zajema obdobje med avgustom in oktobrom
Priporočljiv obisk Kapverdskih otokov je v suhi sezoni.


OTOK SAL


Ko so portugalci prišli na otok so ga poimenovali Lana, kar po portugalsko pomeni ravnina. Kasneje je otok dobil ime zaradi solin. Otok Sal je nekako vhod na otočje in sicer zaradi modernega mednarodnega letališča. Otok Sal je poznan po solinah, prostranih plažah finega peska in čistega kristalnega morja. Najbolj znana plaža, dolga 8 km, je plaža Santa Maria, ki je dobila ime po istoimenski vasici in je na skrajnem jugu otoka. V živahnemu in gostoljubnemu mestecu so številne trgovinice in tržnica, ki ponujajo obiskovalcem tipične lokalne ročno izdelane spominke.


LOKACIJA
Hotel se nahaja ob dolgi peščeni plaži s kristalno čistim morjem, do približno 1,5 km oddaljenega mesteca Santa Maria vodi sprehajalna pot, od letališča je oddaljen 16 km.
Čas avtobusnega transferja od letališča do hotela: približno 20 minut.


HOTELSKA PONUDBA
Recepcija, samopostrežna restavracija, 3 a la carte restavracije Club, Beach in Xango (odprte v sezoni), bar, bar na bazenu, zunanji bazen z morsko vodo, senčniki in ležalniki ob bazenu (brezplačno), kopalne brisače (depozit), trgovina s spominki, frizer, ambulanta za oskrbo za prvo pomoč, teater, konferenčna dvorana, TV soba, butična trgovina, internetni kotiček (doplačilo), možnost najema avtomobila, foto studio, lepotni salon Crioula Wellness Oasis, dostop do brezžičnega interneta na območju recepcije in v sobah (doplačilo). Nekatere hotelske storitve zahtevajo doplačilo oziroma depozit, ki je ob koncu bivanja povrnjen.

SOBE
Hotelski kompleks razpolaga z 242 udobno opremljenimi sobami razporejenimi po glavni zgradbi in bungalovih. Vse sobe so klimatizirane in imajo kopalnico (tuš, wc, sušilec za lase), telefon, sat TV, hladilnik, balkon ali teraso.

STORITEV
All inclusive
Vsi samopostrežni obroki (zajtrk, kosilo, večerja), pijača dobrodošlice, pijača iz avtomata ob obrokih (voda, brezalkoholne pijače, hišno vino, kava), točene lokalne brezalkoholne in alkoholne pijače, prigrizki, dnevne aktivnosti, večerna animacija, enkrat poskusni potop v bazenu, kopalne brisače, medicinska oskrba prve pomoči, uporaba športnih objektov. Za koriščenje all inclusive storitve je obvezno nošenje zapestnice, ki velja kot dokaz o plačani storitvi. Ob doplačilu s kartico Crioula, ki jo dobite na recepciji hotela in jo polnite s poljubnimi zneski po vaši izbiri, so na voljo tudi uvožene ustekleničene in žgane pijače, espresso kava in ostale hotelske storitve, ki ne sodijo v storitev all inclusive.

ŠPORTNA PONUDBA
Mini golf, namizni tenis, odbojka na plaži, nogomet, balinanje, aerobika, dnevna in nočna animacija (plesi, predstave). Za doplačilo: šola potapljanja, wind in kite surfing. Nekatere športne aktivnosti zahtevajo predhodno rezervacijo.


Spletna stran:
www.stefaninagroup.com/crioula/eng/crioula2.asp

OPOMBE:
Opis ponudbe hotela se lahko v času od priprave vsebine kataloga do prihoda gostov spremeni, zato točen opis gostje prejmejo ob prhiodu v hotel.

 
Priporoči

Doplačila

DOPLAČILO OB PRIJAVI/teden/osebo: za gorivo AVGUST 20 €; za ostale mesece bo doplačilo objavljeno v skladu s splošnimi pogoji najkasneje 20 pred odhodom.
DOPLAČILA PO ŽELJI/teden/osebo:
vizum z asistenco 25 €; bungalov 89 €, bungalov morska stran 129 €, mini suita morska stran 199 €, suita morska stran 229 € (otroci 2-12 let
BREZ DOPLAČILA).
DOPLAČILO V HOTELU/dan/osebo (nad 16 let): turistična pristojbina 2 €

Popusti

1. in 2. otrok 2-12 let z 2 odraslima: pavšalna cena od 489 €

Cena vključuje:

povratni letalski prevoz iz letališča v Bergamu, prevoz letališče-hotel-letališče, 7 noči v hotelu, izbrane storitve, asistenca predstavnika agencije organizatorja.