email:amadeo@siol.net

Iskanje

Destinacija
Termin
Cenovni razpon(od - do)

Prijava na mailing

Želite biti obveščeni o novostih in ugodnostih?

Prijavite se.

JORDANIJA IN IZRAEL

Potovanje na Bližnji vzhod: Jordanija in Izrael

25.12.2017-1.1.2018, 8 dni

Z gore Nebo na Mrtvo morje, k Petri in v Kumran, Jeruzalemske in Betlehemskve cerkve in Galileja - 8 dni

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: LJUBLJANA - AMAN
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana 2 uri pred poletom. Polet s presedanjem na enem od letališč. Obrok na letalu.

2. dan: AMAN - JERASH - AMAN
Po zgodnjem pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti bo sledil prevoz v hotel. Nočitev.
Po zajtrku se bomo odpravili do Jerasha - arheološkega bisera Jordanije. Stara Grško-Rimska naselbina Gerasa očara s svojo kolonado na ovalnem trgu, Forumom Cardo in Hadrijanovimi vrati. Po ogledih nazaj do Amana, kjer boste na krožni vožnji spoznali staro Citadelo na dominantni vzpetini z razgledom na stari Aman ter geto Palestinskih ubežnikov. Nadaljevanje panoramske vožnje mimo rezidenčnih predelov, stare kraljeve palače in rimskega amfiteatra do avenije ambasad in modernih vil. Nato nazaj v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: AMAN - MADABA - gora Nebo - PETRA
Zajtrku bo sledil obisk slovite Madabe, kjer v cerkvi Sv. Jurija hranijo originalni mozaik z upodobitvijo zemljevida svete dežele iz 6. stoletja. Pot boste nadaljevali do gore Nebo, kjer stoji spomenik Mojzesu, kateri je po Biblijskem izročilu s te točke uzrl obljubljeno deželo in zatem tu umrl. Na gori Nebo naj bi bil tudi Mojzesov grob. Ob lepem vremenu se odpira čudovit razgled na Mrtvo morje in sveto deželo. Po znameniti Kraljevi cesti se boste nato odpravili do Petre, veličastne kreacije Nabatejcev v rožnatem pročelju peščenjaka. Najznamenitejši kulturno-zgodovinski atrakciji Jordanije boste namenili vso potrebno pozornost, ki si jo s svojimi čudovitimi kreacijami tudi zasluži. Sapo jemajoča poslopja Zakladnice in štirih grobnic očarajo še tako zahtevnega obiskovalca. Starodavno mesto, so izklesali iz žive skale, v mesto pa vodi 1200 m dolg siq, kateri je naravni obrambni dragulj mesta. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

4. dan: PETRA - Mrtvo morje - Kumran - Masada - BETLEHEM
Po zajtrku vožnja do Mrtvega morja. Vstopnica za na plažo in prosto za kopanje v tem naravnem fenomenu, katerega gladina se nahaja na nadmorski višini -400m. Po izkušnji lebdenja na vodi se boste odpravili do Kumranskih votlin, kjer so odkrili svetopisemske spise iz Stare zaveze in gnostične spise iz 2. in 3. stoletja po Kristusu. Obiskali bomo tudi zadnje oporišče (Masado) Židovske skupnosti v boju z Rimljani. Tod so se Sikarijci raje kot v suženjstvo podali v samomor. Po ogledih nadaljevanje do Betlehema. Namestitev, večerja, nočitev.

5. dan: JERUZALEM in BETLEHEM
Zajtrk. Mesto Jeruzalem leži 800 metrov nad morjem v osrčju Judejskih gora. Obkrožajo ga zaobljeni griči in čudoviti gozdovi, ki z raznoliko arhitekturo mesta tvorijo čudovito harmonično podobo. Na ogledu mestnih znamenitosti se boste podali najprej do Oljske gore, kamor se je po zadnji večerji odpravil k molitvi Jezus Kristus. Ob aretaciji je molil v vrtu Getsemani, katerega bomo tudi obiskali. Nadaljevali boste v starem mestu in se podali skozi 14 postaj križevega pota in obiskali cerkev Svetega groba. Nato sledi obisk židovske četrti in postanek pri Zidu objokovanja ter Omarjevi mošeji. Izlet po Jeruzalemu boste nadaljevali do točke kupole na skali s čudovito mošejo Al Aqsa. Vrhunec potovanja pa se bo stopnjeval do obiska Betlehema, katerega glavne znamenitosti so povezane z rojstvom in življenjem Jezusa Kristusa, kjer stoji tudi cerkev Jezusovega rojstva. Nazaj v hotel. Večerja. Nočitev.

6. dan: TEL AVIV - YAFFA - CESAREA
Zajtrk in nato obisk prestolnice na panoramski vožnji mimo Rabinovega trga, kneseta, poslovni predel in rezidenčne četrti... Še do stare Yaffe, kjer si bomo ogledali zgodovinsko jedro in mestno tržnico, nato pa se bomo usmeri severno ob obali do Cesareje, kjer si bomo ogledali arheološki park in sloviti akvedukt. Nazaj v Betlehem in večerja ter nočitev.

7. dan: BETLEHEM - GALILEJA
Zajtrk. Dan bomo namenili svetopisemskem področju, ki je bilo pomembno središče ob poti Via Maris, povezovalni prometnici med tedanjim Egiptom in severnimi kraljestvi. Z območja izhaja mnogo svetopisemskih prigod, med njimi Jezusova hoja po vodi, pogostitev 5000 glave lačne množice, čudežna pomiritev viharja… Prav tako je tod Jezus pridobil štiri apostole kot nove učence. Na obali jezera se nahaja tudi mesto Tiberias, ustanovljeno v času Heroda Antipa v počastitev Cesarja Tiberija. Mesto se uvršča tudi med štiri sveta judovska mesta. Obisk gore Taba, Kapernauma, Tabhe-Cana, nadaljevali bomo še do Nazareta, mesta kjer sta živela Jožef in Marija in kjer je nadangel Gabriel oznanil Jezusovo rojstvo. Po ogledih nazaj v hotel. Večerja. Nočitev.

8. dan: BETLEHEM - TEL AVIV - LJUBLJANA
Po zajtrku prevoz do letališča. Prijava in polet s postankom proti Ljubljani.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.


25.12.2017 že od 1.499,00 € NA OSEBO, minimalno 25 potnikov
    
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

CEPLJENJE:
Cepljenje ni potrebno. Več na www.zdravinapot.si

VIZUM:
Je potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana-Aman in Tel Aviv-Ljubljana, letališke pristojbine, 1x nočitev in 6 polpenzionov v hotelih 3*-4* nacionalne kategorije, vsi prevozi po programu potovanja, vsi ogledi z vstopninami in prepustnicami kot navedeno v programu, vzpenjača v Masadi, spremstvo angleško govorečih lokalnih vodnikov in slovensko vodenje, zdravstveno zavarovanje z asistenco in organizacijo potovanja.

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano v primeru minimalno 10 potnikov, pri čemer je za rang skupine 15-24 potnikov doplačilo 135 € po osebi, v rangu 10-14 potnikov pa je doplačilo 280 € po osebi. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 50 € po osebi.

OBVEZNA DOPLAČILA:
Vstopno-izstopne in vizumske takse: 48 €

DOPLAČILA PO ŽELJI:

Enoposteljna soba: 179 €