email:amadeo@siol.net

Iskanje

Destinacija
Termin
Cenovni razpon(od - do)

Prijava na mailing

Želite biti obveščeni o novostih in ugodnostih?

Prijavite se.

DJERBA, EL MOURADI DJERBA MENZEL 4*


Zakaj se zgodnja prijava ali First Minute najbolj splača?
- najvišji popusti
- garancija najnižje cene
- izbira med največjim številom objektov in hotelov
- najugodnejše cene ob upoštevanih popustih


Djerba
Po legend naj bi otok odkril že Odisej na svojem potovanju po Sredozemlju. Pravijo, da je Djerba nekoliko bolj umirjena a brez skrbi, zagotovo najdete kaj zase. Preživite dan na dolgi peščeni plaž,i večer pa na sprehodu pod vedrim zvezdnatim nebom. Največji otok Severne Afrike slovi po svoji idilični podobi, ki jo krasijo oljčni nasadin i neštete dateljnove palme, zaradi katerih ga mnogi imenujejo kar »otok tisočerih palm«. Ko enkrat obiščete otok, preprosto ne smete izpustiti ogleda otoških mestec, glavnega in hkrati največjega Houmt Souka in turističnega centra, ki hkrati predstavlja začetek turistične cone na otoku, Midouna. Zaradi bližine največje puščave sveta, Sahare, je otok odlično izhodišče za adrenalinske safari ture, ki počitnice popestrijo z nepozabno avanturo. Tunizijo spoznate na drugačen način ter odkrijete njene čare, zaradi katerih se mnogi turisti vračajo v »deželo arabske pravljice«.
HOUMT SOUK
Glavno mesto Djerbe, ki se nahaja na severozahodu otoka in katerega zametke so zgradili Rimljani, danes predstavlja najpomembnejše mesto na otoku, ki ga enostavno morate obiskati. Ena največjih znamenitosti v mestu je trdnjava Borj El Kebir, zgrajena v 15. stoletju v namen zaščite pred tujimi vdori. V neposredni bližini trdnjave se nahaja tudi pristanišče. Mesto slovi po pestri ponudbi trgovinic, restavracij, tukaj pa najdete tudi edini kino na otoku. Odkrijte življenjski ritem domačinov ravno na ulicah Houmt Souka.
MIDOUN
Mesto velja za najpomembnejši turistični center otoka. Predstavlja začetek turistične cone s pestro ponudbo trgovin in bazarjev, kjer vas prijazni domačini naučijo veščin barantanja. Odpravite se v Midoun v petek in izkoristite dan za ugodne nakupe na suku, podajte se v kakšno od bližnjih restavracij, poskusite katero od lokalnih specialitet in uživajte v raznovrstnih okusih.


spletna stran hotela: KLIK
zemljevid


Lokacija

Priljubljen hotel se razprostira na 33 ha površine in s tem predstavlja največji hotelski kompleks na otoku. Vključuje glavno zgradbo in več menzlov zgrajenih v tipično otoški arhitekturi.

Hotel, ki hkrati predstavlja največji hotelski kompleks na otoku Djerba se razprostira na 33 hektarjih površine. Zgrajen je v tipični otoški arhitekturi, sestavljen iz glavne zgradbe in menzlov. Od glavnega turističnega centra na otoku, mesteca Midoun, je hotel oddaljen 6 km, od letališča Zarzis-Djerba 33 km, od golf igrišča (Djerba Golf Club) 7 km in do casina 10 km.


Čas avtobusnega transferja od letališča do hotela: cca 30 minut.

Sobe

Hotel razpolaga s 635 sobami, ki so razporejene po bungalovih in glavni zgradbi. Vse sobe imajo balkon ali teraso, kopalnico, telefon, satelitsko TV, sušilnik za lase, mini bar, sef in klimo.

Namestitev je v skladu z razpoložljivimi kapacitetami hotelirja, torej v glavni stavbi ali bungalovih (kategorizacija ista!).

Hotelska ponudba:

recepcija, a la carte restavracija, glavna samopostrežna restavracija, več barov, mavrska kavarna in nočni klub, kongresna dvorana z vso potrebno avdiovizualno opremo, dostop do interneta, dva zunanja bazena z morsko vodo, eden otroški in eden za odrasle, zunanji bazen s sladko vodo z ločenim otroškim delom, plaža s senčniki in ležalniki, kopalne brisače na voljo ob depozitu, notranji bazen z ogrevano morsko vodo, jacuzzi, moderen thalasso center, ki ponuja obilico različnih tretmajev (fitnes, hammam, masaže, savna), animacijski program. Nekatere storitve iz hotelske ponudbe so na voljo ob doplačilu.

Prehrana:

All inclusive vključuje:
• samopostrežni zajtrk od 06.00 do 10.00 ure,
• samopostrežno kosilo od 12.30 do 14.00 ure,
• samopostrežno večerjo od 18.30 do 21.00 ure,
• brezalkoholne in lokalne alkoholne pijače v glavnem baru na recepciji od 09.00 do 24.00 ure,
• dnevni in večerni animacijski program,
• izbrano športno ponudbo,
• uporabo notranjega bazena.

Paketna cena vključuje:
- letalski prevoz LJUBLJANA – DJERBA - LJUBLJANA
- letališko in varnostno pristojbino v Sloveniji in Tuniziji
- manjši obrok na letalu
- avtobusni prevoz z letališča do hotela in nazaj
- asistenco na dohodnem letališču
- 7x ALL INCLUSIVE v hotelu EL MOURADI DJERBA MENZEL 4*
- turistično takso
- osnovno nezgodno zavarovanje
- predstavnika (informativne ure tedensko)

Športna ponudba:

teniška igrišča, igrišča za nogomet, odbojko in košarko, mini golf, biljard, namizni tenis, pikado, razni vodni športi (nekateri ob doplačilu).

Ponudba za otroke:

otroški mini klub (5-12 let), otroški bazen.


FAKULTATIVNI ZLETI

POLDNEVNI IZLET PO OTOKU

Otok Djerba, največji otok Severne Afrike, imenovan tudi »otok idile in pozabe« ter »otok tisočerih palm«, katerega pomene različnih poimenovanj otoka boste odkrili z izletom, ki vam bo razkril mnogo kotičkov vrednih obiska. Izlet bomo začeli na skrajnem jugu, kjer si bomo ogledali rimski nasip El Kantara, edino cestno povezavo s celinskim delom Tunizije (dolžina cca 6,4 km).

Sledi vzpon na najvišji vrh otoka (54 m n.v.), kjer bomo obiskali muzej tradicionalnega življenja in lončarsko vasico Guellala, kjer bomo odkrili skrivnost čudežne kamele. Sledi vožnja do mednarodnega romarskega središča Židov, edine židovske sinagoge na otoku, El Ghriba. Izlet bomo končali na bazarju in tržnici glavnega in hkrati največjega otoškega mesta Houmt Souk, kjer bomo imeli prosti čas za osvežitev v kateri od kavarn, naučili pa se bomo tudi barantanja na souku (tržnica).  

 

Informativna cena: 17,00 €

MATMATA – DOUZ (enodnevni izlet s kosilom)

Na enodnevni izlet se bomo odpravili preko morske ožine, ki jo bomo prečkali s trajektom. Sledi vožnja mimo prostranih oljčnih nasadov do gorovja Matmata imenovanega »Mesečeva pokrajina«, sami boste ugotovili zakaj. Najprej obiščemo trogloditsko hišo, tradicionalno berbersko bivališče, kjer nekateri Berberi živijo še danes v svoji kulturi in jeziku.

Sledi vožnja do mesta Douz, oaze imenovane »Vrata v Saharo«, kjer se prave peščene sipine saharskega peska šele začnejo. Imeli bomo priložnost doživeti Saharo na prav poseben način in sicer na kameljem hrbtu (fakultativno, proti doplačilu).

Po kosilu (pijača se doplača) sledi povratek proti Matmati, še prej pa naredimo krajši postanek v vasici Tamazret, kjer bomo poskusili metin čaj z mandlji, nato pa se zapeljemo še do Matmate, kjer si ogledamo zakulisje snemanja filma Vojna zvezd v podzemnem hotelu Sidi Driss. Pozno popoldan sledi povratek na Djerbo.

 

Informativna cena: 50,00 €

 

KROKODILJA FARMA

Na otoku se nahaja tudi mali delček Evrope in sicer v kompleksu DJERBA EXPLORE, ki ga imate možnost obiskati tudi Vi. Kompleks je sestavljen iz modernih trgovinic in kavarn in obsega tri dele: muzej LILA HADRIA, ki prikazuje tradicionalno življenje, menzle (tradicionalne domačije) in zagotovo največja atrakcija - krokodilja farma, ki je največja te vrste v Sredozemlju in kjer živi več kot 400 lenih krokodilov prepeljanih iz Madagaskarja. Čaka vas zagotovo nepozabno doživetje!

 

Informativna cena: 27,00 €

 

DVODNEVNI SAFARI V SAHARO (dvodnevni izlet s polnim penzionom)

 

1.    DAN: DJERBA – GABES – KEBILI  - TOZEUR

Po zgodnjem zajtrku v hotelu se odpravimo proti jugu otoka, kjer prečkamo morsko ožino med otokom in celinsko Tunizijo in že po kratki vožnji s trajektom se znajdemo na celini.

Pot nadaljujemo do primorske oaze Gabes, kjer se sprehodimo po tržnici začimb in kane. Sledi vožnja do mesta Kebili. Kosilo (pijača se doplača). Vožnja preko največjega slanega jezera v Tuniziji, Chott El Jerid, kjer naredimo krajši postanek in občudujemo mešanje barv ter odkrivamo skrivnost puščavske rože. Vožnja do Tozeurja. Pred nami je pravo adrenalinsko doživetje (fakultativno, proti doplačilu), vožnja z džipi do gorskih oaz Chebika in Tamerza, kjer občudujemo svežino in čistost gorskih slapov med nasadi palm. Sledi povratek do Tozeurja, namestitev v hotelu 4*, večerja in nočitev.  

 

2.    DAN: TOZEUR – DOUZ – MATMATA – MEDENINE – DJERBA

Po zajtrku se odpravimo proti Douzu, oazi imenovani »Vrata v Saharo«, kjer se začnejo prave peščene sipine, ki jih boste imeli priložnost doživeti čisto na poseben način, na kameljem hrbtu (fakultativno, proti doplačilu).

Pot nadaljujemo do gorovja Matmata, imenovanega tudi »Mesečeva pokrajina«. Obiščemo tudi trogloditsko hišo, tradicionalno berbersko bivališče in podzemni hotel Sidi Driss, zakulisje snemanja filma »Vojna zvezd«. Po kosilu (pijača se doplača) sledi vožnja do mesteca Medenine, kjer si ogledamo Ghorfas, tržnice v berberskih žitnicah. Z vožnjo preko rimskega nasipa El Kantara se vrnemo na Djerbo, kjer sta pred nami še dva dneva sprostitve in uživanja.

 

Informativna cena: 90,00 €

 

OPOMBA: fakultativne izlete in prevoze (tako na Djerbi kot na celinski Tuniziji)   organizira lokalna turistična agencija VLT. Natančnejše informacije in cene gostje dobijo na informativnem sestanku s slovenskim predstavnikom v hotelu na destinaciji.

 

ZA VSE LJUBITELJE GOLFA …

Se odpravljate na čudovite počitnice na otok Djerbo? Zakaj si jih ne bi popestrili in se morda poskusili tudi v golfu? V neposredni bližini hotelov se namreč na otoku razprostira urejeno golf igrišče, ki ponuja programe za začetnike, kjer se lahko naučite preprostih veščin, ki so potrebne da postanete vešči tega tako zahtevnega in prestižnega športa in programe za vse, ki ste že vešči golfa.

DJERBA GOLF CLUB

Edino golf igrišče na otoku Djerba je oblikoval ustvarjalec britanskih golf igrišč, arhitekt Martin Hawtree. Igrišče je bilo odprto marca leta 1995, in v bistvu združuje dve igrišči, eno z 18 luknjami in eno z 9 luknjami. Oskrbovalci igrišča se nenehno trudijo, da izboljšajo kvaliteto storitev, ki jih lahko koristite ob igranju golfa in da je igrišče vedno v brezhibnem stanju. S trudom in voljo zaposlenih, je igrišče postalo eno vodilnih sredozemskih golf igrišč in je znano po gostoljubnosti in kvaliteti ponujenih storitev. Torej vabljeni na nepozabno golf igro na pravljično Djerbo.

http://www.djerbagolf.com/ 
Priporoči

Doplačila

MOŽNA DOPLAČILA: soba na morsko stran

Popusti

pavšalna cena za otroka na dod.ležišču:
1.otrok od 2 do 12 let od 270 €
2.otrok od 2 do 12 let od 380 €

Cena vključuje:

povratni letalski prevoz iz Ljubljane, letališke pristojbine, obrok na letalu, avtobusni prevoz letališče-hotel-letališče, asistenco na dohodnem letališču, turistično takso, slovenskega predstavnika na destinaciji, namestitev 7 noči v hotelu, izbrane storitve - all inclusive v hotelu.

Predvidene višine turistične takse na osebo na dan (plačilo v hotelu):
- hoteli s tremi zvezdicami 2 TND
- hoteli s štirimi in petimi zvezdicami 3 TND
- Otroci do 12. let ne plačajo turistične takse
* 1 TND = cca 0,34 €

----------------
Pri vseh ponudbah nastopamo v vlogi agenta - prodajalca aranžmajev drugih organizatorjev. Za izbrani hotel je lahko na voljo več cenovno različnih ponudb. Pri vašem povpraševanju vam pošiljamo ponudbo, ki je trenutno na voljo, zato cena lahko odstopa od cene, navedene v naši spletni ponudbi.

----------------
POPUSTI ZA OTROKE - pavšalne cene za otroke veljajo v primeru bivanja v sobi skupaj z najmanj dvema odraslima osebama (razen, če ni navedeno drugače).

----------------
Splošni pogoji za potovanje so sestavni del te ponudbe:
http://www.globalturist.si/turisticna_agencija_pogoji