AMADEO spletni portali

KRIŽARJENJE Z LADJO SPLENDID - VSAKO NEDELJO

 


KRIŽARJENJE Z LADJO SPLENDID
vsako nedeljo v juliju in avgustu iz Rijeke 
Rijeka – Krk – Rab – Novalja (Pag) – Olib (Silba) – Mali Lošinj – Cres – Rijeka

MS Splendid - Boat Deckplan, Image Gallery, Itinerary & Reviews | Cruise  Croatia , USA & Cananda

Datumi odhodov:

4.7. in 11.7.
standardna kabina € 499
kabina na glavni palubi € 599
kabina na zgornji palubi € 699

18.7. in 25.7.
standardna kabina € 539
kabina na glavni palubi € 639
kabina na zgornji palubi € 739
 
Poseben transfer iz Slovenije do Rijeke
Če se želite izogniti stroškom prevoza, cestnin, varovanja avtomobila, organiziramo vsak teden poseben transfer na ladjo in nazaj v Slovenijo
Cena povratnega transferja:
2-4 osebe v kombiju – 45€ /osebo
nad 5 oseb v kombiju – 35€ /osebo
Odhod iz Celja in Ljubljane vsi termini, iz Maribora pa 11.7. in 22.8.

Opis ladje:
Križarjenje je navdihujoč način dopustovanja.
V kratkem časovnem obdobju omogoča odkrivanje različnih navdušujočih destinacij, ribiških vasic, gastronomijo domačih gostiln in restavracij, nočno življenje, naravno lepoto otokov, bogato tisočletno zgodovino mest in nenazadnje, način življenja.
Ob vsej tej raznovrstnosti pa ti plavajoči hotel nudi varnost in udobje, majhna skupina potnikov pa ti obogati prijateljsko vzdušje.
MS Splendid je luksuzna ladja, dolžine 38,5 m, širine 8 m, zgrajena leta 2014. Pluje pod hrvaško zastavo, osebje je hrvaške narodnosti. Za vašo osebno varnost skrbijo z zaprtim video nadzorom kompletne navigacijske opreme, požarnega alarma, detektorjev dima in z rešilnimi splavi. Moderne dvoposteljne kapine so opremljene s klimo, sefom, požarnim alarmom in detektorjem dima, kopalnica/WC s kompletom za nego, sušilnikom za lase, rešilnim jopičem. 8 standardnih kabin je v podpalubi z ladijsko lino, 5 kabin z oknom je na glavni palubi (v štirih je možno dodatno ležišče na pograd), 6 kabin z oknom je na zgornji palubi. Restavracija na glavni palubi je klimatizirana, z barom, LCD TV, servirno mizo za samopostrežni zajtrk, WI-FI povezavo in ozvočenje za posredovanje informacij s strani posadke. Dve terasi, opremljeni s sedeži in ležalniki, ena na glavni, druga na zgornji palubi, ki sta lahko zaščiteni, zaprti v primeru vetra in dežja. Na zgornji, sončni palubi je eleganten Rooftop Jacuzzi Na dveh platformah je omogočen lažji dostop do vode, platforma je opremljena z zunanjo prho in WC za javno uporabo.

Program potovanja

1. dan: Rijeka
Preko celega dne bo mogoče vkrcanje na ladjo Splendid, ki bo zasidrana v luki Rijeka. Kabine bo mogoče prevzeti od 13. ure dalje.
Ob 19. uri bo sestanek dobrodošlice, seznanitev s posadko in sopotniki, nato pa večerja dobrodošlice ob 19:30. Nočitev v Rijeki.

2. dan: Rijeka - Krk
Po zajtrku začnemo s križarjenjem. Naša pot nas bo vodila proti mestu Krk, vmes pa se bo ladja ustavila za kopanje in kosilo na ladji. Mesto Krk leži na jugozahodni obali otoka Krk in nam ga bo predstavil vodnik na organiziranem, popoldanskem ogledu mesta. Krk je skozi tisočletja prehajal med različnimi oblastniki, od Rimljanov v Antiki, pa vse do Italijanov v 20. st., pečat pa je vsaka od oblasti pustila na izredno lepo ohranjeni in bogati kulturno zgodovinski dediščini. Nočitev na Krku.

3. dan: Krk-Rab
Po zajtrku bomo pot nadaljevali proti otoku Rab in kot prejšnji dan bo na poti postanek za kopanje za kosilo.
Mesto Rab nam bo popoldne predstavil vodnik na ogledu. Tipično srednjeveško mesto je obkroženo z lesenim obzidjem, prekrasno mestno veduto pa zaokrožijo štirje zvoniki, kot bi v daljavi pogledali jadrnico.

4. dan: Rab - Pag (Novalja)
Zajtrk, med plovbo postanek za kopanje in kosilo in že bomo na otoku Pag, v Novalji. Vodnik nam bo na ogledu predstavil zanimivo zgodovino mesta, med drugim tri zgodnjekrščanske bazilike iz 4. in 5. st., prav tako je v Novalji najden eden od najstarejših prikazov lika Device Marije. V zadnjem času pa je Novalja poznana tudi po plaži Zrče, ki jo je razen po lepoti v svet ponesla tudi glasbena zabava za mlade in mlade po srcu

5. dan: Pag - Silba (Olib)
Zaradi miru in avtentične, očuvane narave otoka Silba, bo peti dan namenjen ljubiteljem intimne tišine.
Na ladji zajtrk, kosilo in nočitev.

6. dan: Silba - Mali Lošinj
Po zajtrku nadaljujemo pot proti Malem Lošinju, pred in po kosilu pa se bomo lahko okopali. Mesto, na vrhu dolge, naravne luke, obdane z mediteranskimi hišami in zelenimi grički, nam bo popoldne predstavil vodnik. Sami pa si bomo privoščili obisk muzeja Apoksiomena, ki je edinstvena arheološka in arhitektonska institucija, posvečena edinstvenemu bronastemu kipu mladega atleta, Apoksiomena.  Kip je v globini 45 m pod morjem našel leta 1997 turist iz Belgije, kasneje pa je bil iz tisočletnega domovanja pod morjem dvignjen na kopno in to prekrasno antično skulpturo si je res vredno ogledati.

7. dan: Mali Lošinj - Cres - Rijeka
Po zajtrku se bomo ustavili na sosednjem otoku Cres, v tipičnem mediteransko ribiškem mestu. Lokacija mesta v luki, ki ga varuje pred slabim vremenom in vetrovi, je pogojevala razvoj ribištva, pomorstva in ladjedelništva. Danes pa ga razvoj turizma in gastronomije uvršča med vodilna mesta hrvaškega turizma. Po obisku Cresa sledi kosilo in povratek proti izhodiščni luki, Rijeki. Nočitev.

8. dan: Rijeka
Po zajtrku se bomo poslovili od novih prijateljev, ekipe, spominov in se zazrli proti novim dogodivščinam, ki nam bogatijo življenje.

********************
Vključeno
- 7 dnevno križarjenje v željeni vrsti kabine
- večerja dobrodošlice
- vsakodnevni samopostrežni zajtrk
- 6 x kosilo
- 2 x 0,5 l vode na dan na osebo
- lokalno vodenje v mestih Krk, Rab, Mali Lošinj (vključene brezžične slušalke)
- vsakodnevno čiščenje kabine, brisače se menjajo vsak drugi dan
- neomejen dostop do interneta
- jacuzzi

Popusti
otrok nad 11 let na dodatnem ležišču 30 %
otrok od 3 – 11 let na dodatnem ležišču 50 %
Obvezna doplačila
luška in turistična taksa 200 kun na osebo (v gotovini na ladji)

Možna doplačila
enoposteljna kabina (single use) + 50 %
pijača na ladji
možnost parkiranja avtomobila v garaži z video nadzorom 300 kun

Pogoji za odpoved:
Do 8 dni pred odhodom so stroški odpovedi 100 €.
Od 7 dni do odhoda so stroški 100 %.