email:amadeo@siol.net

Iskanje

Destinacija
Termin
Cenovni razpon(od - do)

Prijava na mailing

Želite biti obveščeni o novostih in ugodnostih?

Prijavite se.

ALANYA, TITAN SELECT HOTEL 5*

Alanya je najstarejše turistično mesto turške riviere in hkrati tudi najbolj živahno ter priljubljeno turistično letovišče juga Turčije. Alanijska riviera se ponaša z enimi najlepših prodnato-peščenih plaž, medtem ko se za obalnim delom strmo vzpenja mogočno gorovje Taurus. Mesto, zavarovano z obzidjem in rdečim stolpom »Kizil Kule« je bilo že v preteklosti pomembno pristanišče z ladjedelnico. Danes pa je Alanya izredno priljubljeno mesto s pestro ponudbo dogajanja, še posebej nočnega življenja, številnimi nakupovalnimi centri, manjšimi trgovinicami, restavracijami in bari. Ena največjih znamenitosti mesta je zagotovo Kleopatrina plaža; nikakor pa ne smemo pozabiti niti plantaž banan, še ene pomembne značilnosti območja Alanye.


TITAN SELECT HOTEL *****
www.titanhotels.com - klik


FAKULTATIVNI IZLETI V TURČIJI

PAMUKKALE
očarljiv bombažni grad, enodnevni izlet s kosilom

Gre za eno največjih svetovnih naravnih čudes, ki ga je izoblikoval apnenec, katerega izločanje je povzročila termalna voda, ki ima 33°C in vre iz globine 2000 metrov. Zaradi izločanja apnenca so nastale različne stalagmitne oblike in apnenčaste terase, ki so nastajale več tisočletij. S seboj vzemite tudi kopalke, saj bo nekaj prostega časa za kopanje v termalnih kopelih. V neposredni bližini te naravne znamenitosti se nahaja antično mesto Hierapolis, ki ga krasi Apolonovo svetišče, rimsko gledališče, največje antično grobišče v Mali Aziji, bazilika in še kaj. Ob povratku nazaj proti hotelu si ogledamo še eno izmed mošej in tovarno preprog. Skratka pred vami je izlet, ki vam bo ostal še dolgo v spominu, zato ga preprosto ne smete izpustiti.

KAPADOKIJA - Mesečeva pokrajina, dvodnevni izlet (polni penzion, pijača ob obrokih se doplača)

1. dan: ANTALYA - KONYA - AKSARAY - KAPADOKIJA
Na enega najbolj priljubljenih izletov v Turčiji se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah, preko mogočnega gorovja Taurus, mimo Seydipehira se odpeljemo do mesteca Konya, kjer si ogledamo muzej z razstavljenimi relikvijami islamskega sveta ter grobnico mistika Mevlane. Po stari svilnati cesti se odpravimo proti Aksarayu. Na poti si ogledamo enega najbolj ohranjenih karavanserajev Sultanhan. Po kosilu (pijača se doplača) sledi ogled podzemnih mestec Kaymakli in Derin Kuyu, ki vam pričarajo pravo antično vzdušje z labirinti tunelov pod zemljo. Naposled pridemo v Kapadokijo, prvo prestolnico Velikega Seldžuškega imperija, kjer imamo večerjo in nočitev.
2. dan: KAPADOKIJA - GÖREME - AVANOS - ANTALYA
Sledi nepozaben dan ob odkrivanju pravljične zgodovinske pokrajine Kapadokija. Kot posledica vulkanskega delovanja in erozije so nastali znameniti in nenavadni stožci, votline in soteske, ki navdušujejo že od daleč v dolini Göreme, ki je zaradi številnih naravnih znamenitosti že od leta 1986 pod zaščito Unesca. V mestu Avanos si bomo ogledali v skale vklesane cerkve oziroma muzej na prostem. Sledi kosilo, ki ga bomo imeli v restavraciji, zgrajeni v slogu karavanseraja. V dolini Pasabag si bomo ogledali znamenite dimnike in trdnjavo Učisar. Sledi obisk tovarne preprog v Avanosu, ki jih še vedno izdelujejo ročno, imeli pa boste možnost preproge tudi kupiti. Sledi povratek do hotelov.

IZLET Z LADJICO PO REKI MANAVGAT, enodnevni izlet s kosilom
Pred vami je dan sprostitve in uživanja. Z avtobusi se bomo odpravili proti reki Manavgat, kjer se bomo vkrcali na ladjico in se zapeljali po reki. V času plovbe, vse do rečnega izliva v morje, boste lahko opazovali neokrnjeno naravo na obeh bregovih reke, če bo sreča, bomo videli tudi morske želve, kako se sončijo na bregovih reke. Imeli boste možnost kopanja v hladnejši rečni vodi ali počakate s skokom v vodo do toplejšega morja. Ne bo manjkalo niti kosilo. Skratka dan naročen za uživanje v pravem naravnem okolju.

PERGE - ASPENDOS, enodnevni izlet
Antično mestece Perge se nahaja v neposredni bližini Antalye. Agora, ki predstavlja ostanek antičnega mesta, katerega mestna vrata so še danes skrbno varovana, je bila nekoč mesto bazarjev in srečevanja ljudi. Obiskali bomo antično gledališče Aspendos, ki je nekoč sprejelo do 20.000 obiskovalcev in ga uporabljajo še danes, namreč meseca junija se odvija festival s številnimi opernimi in baletnimi predstavami. Pravi zgodovinski izlet, ki nas popelje v preteklost.

ORIENTALSKI VEČER
Za pravo doživetje Turčije se enostavno morate udeležiti tradicionalnega orientalskega večera, ki ponuja obilo zabave in kulinaričnih dobrot. Zabavale vas bodo turške folklorne skupine v tradicionalnih oblačilih, ne bo manjkalo niti predstav z zapeljivimi trebušnimi plesi. Okusili boste lahko tradicionalne specialitete turške kuhinje, ki velja za tretjo največjo kuhinjo na svetu. Ob okusni hrani pa boste lahko poskusili še lokalne alkoholne pijače. Skratka večer bo zabaven in zanimiv, da pa bi spomin na orientalsko Turčijo ovekovečili, boste imeli možnost obiska bazarja, kjer boste lahko kupili tudi kakšen spominek po ugodnih cenah.

DEMRE - MYRA - KEKOVA, enodnevni izlet s kosilom
Izlet bomo začeli ob vznožju gorovja Taurus v smeri ravnin likijske pokrajine, ki so zasajene z limonovci, vse do škofovskega mesta Myra, mesta Svetega Nikolaja. Vse od 6. stoletja naprej je bilo mesto znano kot škofovski center in romarsko središče kristjanov. Med drugim bomo obiskali cerkev Svetega Nikolaja, zgrajeno v 7. stoletju in istoimenski sarkofag, znamenite, v skalo vklesane, grobove in še kaj. Skratka potovali bomo nazaj v antični čas, v začetke krščanstva. V kolikor nam bo vreme dopuščalo, se bomo po kosilu z ladjico zapeljali do potopljenega mesta Kekova, kjer bo prosti čas tudi za kopanje, zato s sabo nikar ne pozabite vzeti brisač in kopalk. Povratek do hotelov predviden pozno popoldne.

NAKUPOVALNI IZLET V ANTALYO, enodnevni izlet
V dopoldanskih urah se bomo odpravili proti znameniti Antalyi. Obiskali bomo velik center usnja in zlata in se nato podali proti mestnemu središču, kjer bo kar nekaj prostega časa za nakupovanje na bazarjih, zagotovo pa se boste naučili prebrisanega barantanja in prihranili nekaj denarja. V kolikor pa ste večji ljubitelj zgodovine in samostojnih razgledov, se boste lahko sprehodili po starem delu mesta in občudovali arhitekturo. Polni novih doživetij, s spominki v rokah, se bomo pozno popoldne vrnili do hotelov.

Lega:
prijeten, leta 2009 zgrajen hotel se nahaja 12 km od centra Alanye in 110 km od mednarodnega letališča v Antalyi. Do zasebne peščeno-prodnate plaže je oddaljen 250 metrov.
 
Priporoči

Cena vključuje:

povratni letalski prevoz iz Ljubljane letališke pristojbine, obrok na letalu, avtobusni prevoz letališče-hotel-letališče, asistenco na letališču, turistično takso, predstavnika, namestitev 7 noči v hotelu, izbrane storitve.

Opomba:
Pri vseh ponudbah nastopamo v vlogi agenta - prodajalca aranžmajev drugih organizatorjev. Za izbrani hotel je lahko na voljo več cenovno različnih ponudb. Pri vašem povpraševanju vam pošiljamo ponudbo, ki je trenutno na voljo, zato cena lahko odstopa od cene, navedene v naši spletni ponudbi.